BIRTH CULTURES

La Bonne, 2021

“BIRTH CULTURES o Les Cultures del naixement“ és un projecte que proposa un viatge per la història i les tradicions europees al voltant del naixement i la maternitat.

La proposta expositiva està comissariada per mu um mu- Marta Vergonyós, Mar Serinyà i Rosa Pou. Aquesta es centra en donar visibilitat a dones artistes que han tractat el moment del part, des d’una mirada poètica, per tal de generar bells imaginaris al voltant del naixement. S’hi exposaran obres de: Mary Kelly, Natalie Lennard, Ana Álvarez-Errecalde, Laia Manresa, mu um mu (Marta Vergonyós Cabratosa, Rosa Pou i Mar Serinyà Gou), Alice Guy i Maya Deren.

Paral·lelament a l’exposició, també es du a terme un cinefòrum amb la col.laboració de La Mostra Internacional de Films de Dones Barcelona i amb projeccions de les cineastes Catherine Béchard, Naomi Kawase, Raquel Marques, Gunvor Nelson, Marjorie Keller.

Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea en el marc del Programa de Cultura Europa Creativa (2014- 2020). Aquest programa contribueix a preservar i transmetre, a través de les arts i la cultura, el naixement i la coneixements i pràctiques tradicionals de la maternitat com a part del patrimoni cultural immaterial europeu.


El projecte està implementat per Interarts en col·laboració amb el Frauenmuseum Hittisau (Àustria), el Frauenmuseum Merano (Itàlia), el Gender Museum (Ucraïna) i en associació amb IAWM (Itàlia), ECCOM (Itàlia) i Birth Café Campaign (Alemanya).

Previous Project

Àgora poètica

Next Project

Lúcides 4