Lúcides 4

24 d’abril, 2021

Maria Callís (Girona, 1983) és llicenciada en Filologia Catalana i ha cursat un programa doctorat en Lingüística Catalana a la Universitat de Barcelona. Ha treballat més de deu anys com a professora associada al Departament de Filologia Catalana d’aquesta universitat. Actualment corregeix, tradueix i edita per a diverses editorials, i imparteix cursos de poesia per a llibreries i escoles d’escriptura. Ha publicat tres llibres de versos: Jonàs (Premi Amadeu Oller 2004), La matinada clara (2009) i La ciutat cansada (Premi Carles Riba 2016). És rapsoda dels projectes musicals El pèsol feréstec i Vladivostok, i coordina el fanzín d’art i poesia autoeditat Cor pelut. Des d’aquest any codirigeix, amb Josep Pedrals, el festival Barcelona Poesia.

Tura Sanglas Sanz (Ordis, 1992). Viu la infantesa i l’adolescència a l’Empordà, on va estudiar en una escola rural. I, ara, encara hi té un peu, però viu a Barcelona. L’aprenentatge artístic l’ha fet a l’institut Alexandre Deulofeu de Figueres, a casa amb la seva mare pintora (Carme Sanglas) i a la Facultat de Belles Arts de Barcelona (màster de producció i recerca artística). Va fer una estada a la Universitat de l’Oest d’Anglaterra, a Bristol. L’interessen materials i objectes de tota mena i tècniques diverses. A partir d’aquí comença a desplegar el seu treball artístic. Ha guanyat diversos premis i exposat a diferents sales arreu de Catalunya i en alguna col·lectiva en ciutats europees.

Laura Mercader Amigó És professora de teoria i història de l’art de la modernitat occidental a les Facultats de Geografia i Història i de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB). És directora de Duoda, Recerca de Dones, de la UB, i de la revista homònima, Duoda. Estudis de la Diferència Sexual, així com codirectora del Màster en Estudis de la Diferència Sexual, semipresencial i propi de la UB.

Previous Project

BIRTH CULTURES

Next Project

Lúcida 5